enekretnine.info - vrh
Почетна страница > Новости

ВУЧИЋ О БРУТАЛНОЈ КАМПАЊИ КУРИРА Нападајте, не плашим се, јер ми је савест чиста! УТАЈУ ПОРЕЗА НЕЋУ ДОЗВОЛИТИ!

Председник Србије Александар Вучић говорио је о кампању коју води "Курир", о енергетској стабилности, економској стабилности у Србији, штрајку у Фијату, спољној политици, лечењу деце у иностранству...
ВУЧИЋ О БРУТАЛНОЈ КАМПАЊИ КУРИРА Нападајте, не плашим се, јер ми је савест чиста! УТАЈУ ПОРЕЗА НЕЋУ ДОЗВОЛИТИ!
11.07.2017. год.

 Вучић је у емисији "Ћирилица" говорио о састанку са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом у Истанбулу. 

 
Мрежа гасовода важнија од мреже путева
 
- Није било говора о турском току већ и о енергетској безбедности, јер енергетика постаје кључни део развоја. Мрежа гасовода је данас важнија од мреже путева, објашњава Вучић. Он је додао да снабдевање гаса никада није био проблем од стране Русије.
 
 Турски ток је почео да се граду и кажу да ће га завршити брзо, за две године, рекао је председник и рекао да ће Србија морати да  изгради комплетан гасовод, те да би волео да преузмемо што већи део због наплате транзитних такси, јер бисмо тиме обезбеђивали више стотина милиона годишње.
 
Србија има задатак да обезбеди енергетску стабилност, а већ ради на повећању складишног простора.
 
- Турски ток није само питање гаса, већ питање енергетске безбедности Србије-  истакао је Вучић, указавши да ће Бугарска бити европски хаб, где ће стизати руски гас и из Турске и Грчке и са других страна, а да нам је стога потребна гасна интерконекција са том земљом.
 
Очекујем да се већ вечерас реши проблем у Фијату 
 
Председник Србије је изразио наду да ће решење штрајк радника Фијат Србија бити нађено ако је могуће већ вечерас.
 
- Никада нисам подносио популистичке изјаве у којима морате да се неком додворавате. Председник синдиката ми је деловао као разуман човек. Могу да се сложим да су плате од 42.000 динара недовољне, али алтернатива може бити да радници у Крагујевцу остану и без тога.Очекујем да се тај случај заврши вечерас или сутра у току дана - навео је Вучић.
 
Он је подсетио штрајкаче у Фијат Србија да су одговорни и према држави и грађанима Србије, који су кроз субвенције уложили у њихова радна места. 
 
- Сви ми на различите начине улажемо у раднике у различитим фабрикама, имате и одговорност и према држави, уз уважавање потреба радника - рекао је Вучић говорећи о штрајку у компанији Фијат.
 
Штрајк је, како је рекао огроман губитак за Србију, а наставак би могао да нас "кошта" можда и 0,1 одсто раста БДП, јер је реч о 440 возила дневно.
У мају је индустријска производња већа за 6,2 одсто, први месеци лошији због хладноће. 
 
Вучић је указао да се према броју рођених беба Београд и Ниш повећавају у односу на прошлу годину, али да се Краљево смањује.
 
- У процесу приватизације све им је уништено и зато ургирам да сви иду у Краљево- навео је шеф српске државе те указао да је потребно дати веће субвенције за овај град у односу на остале, како би се привукли инвеститори.
 
Србија је војно неутралана, а не политички неутрална
 
Говорећи о односима на међународној политичкој сцени Вучић је рекао да је најбоље када су велики играчи у добрим односима. 
 
- Наш пут води ка Европској унији, али остајемо чврсто опредељени да имамо добре односе са Кином, челичне односе са Кином... Замолио сам Ангелу Меркел да разуме нашу позицију... - навео је Вучић.
- Као што Русима морам увек да кажем 'хвала на свему', морам да истакнем да ми и даље готово 70 одсто извозимо у земље ЕУ и то нам је и даље изузетно важно - рекао је Вучић. 
 
Русија је огромна земља и огромно тржиште, пријатељска земља која нам помаже у очувању територијалног интергитета и то неретко заборављамо и не поштујемо, приметио је Вучић.
 
Како је додао, само на јабукама имамо извоз у ту земљу од 200 милиона евра.
 
Вучић је указао да Србија први пут има суфицит у трговини с Хрватском, јер смо увек били високо увозно зависни, а данас имамо много тога што извозимо.
 
Председник Србије је поновио да ће до краја године бити повећане плате и пензије, те да ће следеће године бити још више простора за повећање, што ће посебно занчити онима који имају најмања примања. 
 
Најтеже смо прошли
 
Вучић је говорећи о незапослености, рекао да не обећава, већ гарантује да ће спустити ниво незапослености на испод 10 одсто.
 
Прошли смо, додао је, тешке реформе и да је сада питање "технике" да одржимо тренд и да не направимо неке грешке.
 
 - Најтеже смо прошли захваљујући народу. Нећу никада заборавити колико дивне грађане имамо, који су разумели шта значе тешке реформе - подвукао је он, истакавши да ће Србија наставити да смањује јавни дуг.
 
Јавна предузећа, према његовим речима нису велики проблем. - Србијагас је сувише мала компанија да би била велики проблем. Највећи проблем је ЕПС - објаснио је Вучић. 
 
Председник Србије је истакао да је у Београду и у Новом Саду ситуација добра, док проблема има у Нишу и у Крагујевцу. Он је као проблематичну издвојио Смедеревску Паланку која је оставила чак 20 милиона евра дуга.
 
Павле Петровић један од веома заслужних за реформе
Говорећи о реизбору Павла Петровића за шефа Фискалног савета Вучић је казао да је та установа критиковала владу из другачијег угла, док су други из популистичког, те да је Петровић један од веома заслужних људи за спровођење реформи у Србији.
 
Старост популације у Србији је проблем на којем ће се радити, навео је Вучић и додао да Турска има генерацију више радно способних, због чега се и инвеститори одлучују за ту државу.
 
Он је указао да Србије данас ужива велико поштовање у свету. То је данас показао Ердоган, када устао са ручка, на којем су били и премијери Бугарске Бојко Борисов и Албаније Еди Рама, као и премијер Турске Бинали Јилдрим да би испратио Вучића који је журио на авион на унаред заказане објекте.
 
 На сличан начин, додао је Вучић, према Србији се односе и Путин, и Меркелова...
Осврнувши се на негативне коментаре у јавности, он је истакао да ће Србија имати више изграђених километара ауто-пута него у Титово време и да је то резултат којим се Србија може похвалити.
 
Вучић је указао да је негативних коментара било и за Београд на води, гаражу на Обилићевом венцу, фонтану на Славији...
 
На месту где се данас налази Београд на води, био је змијарник и легло наркомана, додао је председник Србије, наводећи да критичари хоће да га убеде да је то лепше од зграда које се сада тамо налазе.
 
Осврнувши се на изјаву Драган Ђиласа да је Београд на води нереална бајка Вучић је рекао да наша променада изгледа боље него и променада у Ослу и у Тел Авиву.
 
За лечење деце у иностранству 14 милиона евра
 
Председник Србије је приметио да људи шта год да се деси почну да причају у болесној деци и постављају питање: зашто ово када имамо болесну децу. - То је најпрљавији политички трик - оценио је Вучић.
 
- Нажалост, болесну децу имамо и имаћемо их. Сва деца се лече у свету преко СМС порука, много више него у Србији. Сви у иностранству морају да плаћају приватно лечење- рекао је Вучић и додао да  просечан осигураник годишње да 200 евра, а просечно се потроши 1.200 евра. 
 
Здравство је поред пензија највећа ставка у буџету, јер се некада тако куповао социјални мир, а није се градио систем. 
 
- Од 2015. године потрошено је 14 милиона евра на лечење деце из буџетског фонда, а смсом није ми милион- додао је Вучић и поручио да не треба подцењивати државу.
 
Председник Србије је указао да је 1.500 особа, већином деце упућено на лечење и контроле у иностранство.
 
- Од 2017. свако дете може на то да рачуна, јер имамо средства за то - истакао је Вучић.
 
Нека пишу, али порез мора да се плати
 
Председник Србије се осврнуо и на писања медија, којима, како каже, неки његови пријатељи ни име не смеју да изговоре, и прочитао неке од наслова у "Куриру" који су објављивани у последњих 40 дана. 
 
- Шта мислте зашто сам ја 40 дана лешинар и лажовчина? Писали су да продајем Војводину, да преко ЕПС-а финансирам приватну војску, да продајем Војводину, да сам власник Црвене Звезде, да смо пензје скрцали на јарбол, да су грађани платили журку за Вучића, да пада Београд - само не знам где ваљда у лоповске руке, е то се неће десити! Победићемо их тамо где су најјачи и опет ће да кукају - навео је Вучић.
 
Он је сигуран у победу јер, како је рекао, нерад не може да победи рад.
 
- Шта је разлог? Бизнис није јер му пада тираж, као и број посета на сајту! Два су разлога - зато што нећу да дозволим утају пореза и нећу да водим државу у којој можеш да од државне банке узмеш три милиона евра, а вратиш 300.000 и правиш се луд. Хоћеш на власти некога ко ће то да пусти? Лопове и криминалце? Ја нисам ни лопов ни криминалац, нека пишу - поручио је Вучић. 
 
Он је додао да народ престаје да купује те новине јер зна коме може да верује!
 
- Ништа нисам богатији него на дан када сам ушао у политику! Где је мом брату тај ресторан Франш? И за то су лагали - додао је председник Србије.  
- Имам другове у политици који када се појаве на насловној страну, зову ме да плачу. За ових 40 дана позвали су ме Александар Вулин, Небојша Стефановић, Жељко Митовић и Драган Ј. Вучићевић, а да нису морали. Они су смели да поставе леђа! Хоћете да им кажем немојете, не свиђа ми се писмо, чак и када ми се не свиђа - додао је Вучић. 
 
- Нико не може да зна колико је то тешко, мени није јер ми је савест чиста - истакао је Вучић и додао да је за ових 40 дана могао види и ко је у СНС и од коалиционих партнера искрено уз њега, а ко не.
 
Вучић је указао да је раније било случајева да се утиче на Пореску управу, али да је сада ситуација другачија.
 
- Ако није порез у питању, ја не знам шта је - додао је Вучић и додао је да се смеје оптужбама које чита у "Куриру". 
 
- Државне паре су државне паре и посао је свих нас је да их чувамо. Тај филм да узмете три милиона, а да не вратите нећете гледати, можда када они дођу на власт, а ја сам сигуран да се то неће дестити - навео је Вучић.
 
Ко ће наследити Вучића на месту председника СНС?
Вучић је најавио да ће на конгресу странке који је планиран за јануар 2019. године предложити наследника на челу напредњака. Како је рекао верује да ће већина изабрати тога кога је предложио и навео да је помогао странци да оствари највеће изборне победе у модерној србској историји и да Србија постане добро уређена нормална земља. Поручио је и да ће то бити особа која изнад свега воли своју земљу, неће је срамотити и која ће и надаље побеђивати на изборима. 
 
За случај Савамале 25 милиона евра из иностранства 
 
Председник Србије је истакао да је преко 25 милиона евра из иностарства уложено у случај Савамале. Новац су узеле различите организације које су организовале протесте, медији...а био је намењен не за рушење система већ за дисциплиновање људи попут њега, који имају став, а пре свега за слабљење позиције независне и суверене државе.
 
- Поносан сам на то што Србија има своје ја, што је независна и сама бира свој пут. То је била наша политика - подвукао је Вучић.  
 
Говорећи о Косову, Вучић је рекао да је питање да ли се уопште може покренути дијалог о тој теми, те додао да у скупштини постоји двотрећинска већина за промену Устава, али да се то неће радити на силу. 
 
- Молим представнике цивилног друштва и политичаре да узму учешће у разговору. Шта год да се чује добро је  јер ће се оголити и једна и друга страна од оне рационалне до оне либералне, па ћемо се наћи на некој средини. Волео бих да не остављамо неке ствари деци, да то решимо бар међу собом. То свакако није признање Косова, али је реалан и рационалан приступ -истакао је Вучић. 
 
Када је реч о политици према Бошњацима, он је истакао да су нама потребни Бошњаци за будућност колико и ми њима. 
 
- За мене је Србија светиња, и волим је више него било шта друго! Да не поредим са Данилом, Милицом и Вуканом...Немојте се надати да ћете нешто да пронађете! Смејем се када видим да пишу да паре из јавних предузећа некуда иду...Срам вас било! Полазите од себе, па мислите да то тако иде - додао је Вучић.  
 
Председник је истакао да Србија данас више заиста није у кризи. 
 
 Сребреница не сме да се понови 
 
Вучић је поновио да се у Сребреници догодио страшан злочин и да искрено саосећа са породицама жртава. 
 
Он је рекао да нисмо добили позивницу за обележавање злочина у Поточарима, да они који су отишли из Србије у претходним данима могу да искажу своје мишљење али да његова реч као и председника владе и министра иностраних послова обавезује.
 
Како је рекао, догодио се стравичан злочин и нада се да смо извукли поуке, "као и из Братунца, 'Олује', "да не говори о најстрашнијем - Јасеновцу". Кључно је, како каже, да тако нешто више никада не сме да се догоди ниједном народу.
Изјава Ане Брнабић је била у складу са политиком владе
 
Вучић је оценио да је оно што је премијерка Ана Брнабић стварно изговорила у изјави агенцији Блумберг било усклађено са политиком владе и додао да ту не види никакав проблем.
 
 
- Ана Брнабић је председник владе, она има право на свој став, представља владу и мора да буде усклађена са политиком владе. Оно што је она стварно изговорила било је усклађено са политиком владе и не видим ту никакав проблем. Шта ме брига шта пишу новине, Кад би новине водиле политику одавно бих престао политиком да се бавим - рекао је Вучић
 
Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Лажна отмица новинара коштала је државу Србију пола милиона евра!


Савет ЕУ је продужило рестриктивне мере за Крим и Севастопољ до 23. јуна 2019. Ускоро опширније...

  Влада Јужне Кореје поставила је циљ да ове године постигне формални завршетак Корејског рата 1950-1953, изјавила је министар спољних послова Јужне Кореје Кан Гјонг Хва. „Циљ


У оквиру договора са Северном Корејом о денуклеаризацији САД су поставиле захтеве у 47 тачака, саопштио је шеф јапанске дипломатије Таро Коно у интервјуу за телевизију НХК.


Кијев намерава да у Европској Унији створи групу која ће морати зауставити изградњу гасовода "Северни ток", рекао је председник Украјине Петар Порошенко. Он је назвао "Северни ток 2", "апсолутно поли...


Остале новости из рубрике »

BTGport.net - у1
Америчке ракете

СЛИКА СЕДМИЦЕ

Одвикавање од пушења
WEB SHOP

ДјЕВОЈКА ДАНА