Почетна страница > Новости

Лавров и Тилерсон разговарали о напорима на деескалацији ситуације у Сирији

/ vostok.rs   | 06.05.2017.
Лавров и Тилерсон разговарали о напорима на деескалацији ситуације у Сирији


Рекс Тилерсон и Сергеј Лавров разговарали су о напорима на деескалацији ситуације у Сирији. Амерички државни секрета изразио је наду у нове састанке са руским министром.

Напори на деескалацији ситуације у Сирији разматрани су током телефонског разговора Рекса Тилерсона и Сергеја Лаврова.

„Државни секретар је у телефонском разговору са министром спољних послова Русије Сергејем Лавровом разговарао о напорима за деескалацију сукоба у Сирији“, рекао је портпарол америчког Стејт департмента Хедер Науерт.

Две стране су разговарале и о могућем организовању састанака за разматрање улоге Сједињених Држава и Русије у решењу сиријског сукоба.

Према извештају портпатола Стејт департмента, Рекс Тилерсон са нестрпљењем очекује ове састанке на којима ће се разматрати улога земаља у деескалацији сукоба и подршци преговарачког процеса у Женеви за унапређење политичког решења.

„Државни секретар са нестрпљењем очекује сусрете са министром спољних послова како би разговарали о важној улози САД и Русије у решавању сукоба“, рекла је Науерт.

Наводи се и да је разговор одржан на иницијативу америчке стране.

Пре неколико дана амерички државни секретар Рекс Тилерсон изјавио је да је обнова конструктивног дијалога са Русијом приоритет администрације председника САД Доналда Трампа.

Читајте више на Руски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут


Повезане теме: Русија, САД, Сирија, Лавров, Тилерсон,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »