Почетна страница > Новости

Ердоган: Холанђани су нацистички остаци и фашисти

/ vostok.rs   | 11.03.2017.
Ердоган: Холанђани су нацистички остаци и фашисти


Турски председник Реџеп Тајип Ердоган критиковао је Холанђане као „нацистичке остатке и фашисте“, након што је Влада Холандије забранила да авион са турским министром спољних послова слети у Ротердам, јавља Ројтерс.

Ердоган је раније са нацистичком праксом упоредио и забрану неких турских политичких скупова у Немачкој.

Влада Холандије забранила је данас, наводећи безбедносне разлоге, да авион са шефом турске дипломатије Мевлутом Чавушоглуом слети у Ротердам, где је намеравао да се, упркос забрани градских власти, обрати турским грађанима уочи гласања о давању већих овлашћења председнику Турске.

Одлука Владе Холандије да повуче дозволу за слетање турског авиона погоршала је дипломатски спор између те две чланице НАТО-а због кампање уочи турског референдума о уставној реформи, оцењује АП.

У саопштењу, Влада Холандије наводи да је дозволу за слетање повукла због „ризика по јавни ред и безбедност“, које је, како образлаже, узроковала предложена Чавушоглуова посета Ротердаму.

Власти града Ротердама забраниле су Чавушоглуу да се обрати на тамошњем митингу поводом подршке кампањи турског председника Реџепа Тајипа Ердогана уочи референдума о проширењу његових овлашћења који ће бити одржан у априлу.


Повезане теме: Турска, Холандија, односи,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »