eposao.info - vrh
Почетна страница > Новости

Како бити продуктивнији у новој години - пут ка запослењу

Како бити продуктивнији у новој години - пут ка запослењу
31.12.2017. год.
Нова година са собом носи низ жеља, од оних које су реалне до оних које се могу упоредити са маштањем. Нека 2018. година буде она у којој ћете донијети битне пословне одлуке.

Уколико сте незапослени , поставите себи циљеве, промјените неке навике и покушајте отворити врата пословног свијета.

 
Ово су неки савјети који би вам могли олакшати потрагу за послом.
 
1. Мултитаскинг
 
Неки су успјешни радећи више ствари одједном, али истраживање је показало да само 2% популације учинковито изводи више радњи истовремено. За остале, то је само лоша навика која умањује концентрацију и у коначници вас чини мање продуктивнима.
 
2. Одгађање најважнијег посла за касније
 
Уобичајено дан започињемо једноставним задацима, а теже остављамо за послије. Истраживачи кажу да имамо ограничену количину воље, која се током дана смањује. Из тог разлога најтеже задатке најбоље је одрадити одмах.
 
3. Неуспјело постављање приоритета
 
Неки сматрају како пуно циљева значи и пуно успјеха - ако једна идеја пропадне, остају оне на које се можете ослонити. Међутим, ово понашање може бити непродуктивно. Листа од 20 ствари које требате обавити супер је идеја, али за почетак, покушајте се концентрисати на 5 најважнијих.
 
4. Превише планирања
 
Много амбициозних и организованих људи покушава повећати своју продуктивност прецизним планирањем сваког сата у дану. Нажалост, ствари не иду увијек по плану, неочекиван задатак или болест ближњег могу вас избацити из равнотеже. Покушајте испланирати неколико конкретних сати  у дану, чиме ћете бити флексибилнији касније.
 
5. Премало планирања
 
Стратегија је најважнија фаза за постизања дуготрајних циљева. Одредите што желите као коначни исход, а затим осмислите и прве кораке. На пола пута до циља моћи ћете се осврнути и видјети идете ли у правом смјеру.
 
6. Перфекционизам
 
Коријен одуговлачења често је мисао да нећемо обавити добар посао. Британски филозоф Алаин де Боттон каже: "Почињемо радити тек када страх од нерада постане већи од страха да ћемо погријешити, а за то треба времена." Једини начин за побиједити одуговлачење јест да у мањој мјери тежимо перфекционизму. Брига око детаља на крају се покаже небитном. Правећи се да вам је задатак неважан и да је у реду погријешити могло би вам помоћи да прије остварите властити циљ.
 
7. Кад на вебу пронађете занимљив оглас за посао, не одуговлачите до задњег дана и пријавите се на оглас одмах. Потрудите се одмах пронаћи пријатеља, познаника или бившег шефа који ће вам дати препоруку и референце.
 
8.  Будите пажљиви при слању отворених молби и биографија - не шаљите их баш сваком кога познајете. Приликом слања биографија пазите да будете тачни и специфични кад се ради о имену, адреси и врсти посла одређеног послодавца.
 
9. Размислите хоће ли неки посао бити само лоша замјена за оно што стварно желите, јер увијек постоји могућност да се стање на тржишту рада поправи.
 
10. Инвестирајте у своје знање. Учите, учите...било самостално или похађањем различитих курсева, обука, семинара, конференција. Завршен студиј је тек почетак учења...
 
Нека нова 2018. буде ваша  успјешна пословна година
Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

 Наиме, пре неколико дана кинески произвођач гума "Шангдонг Линглонг" најавио да ће у Зрењанину изградити фабрику вредну 994 милиона долара, а Србија је "у трци" за ову инвестицију успела...


 Тренд раста обима авио-саобраћаја и свих параметара пословања константан је, показује Извештај о пословању аеродрома за првих шест месеци ове године.   - Повећање броја путника износи 7 одсто, повећање броја...

Председник Асоцијације малинара Србије Добривоје Радовић рекао је данас да је на састанку представника тог удружења са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем договорено да се одмах настави откуп малине и...


Постоји уобичајена заблуда да је поверење нешто што се гради постепено – да је једина особа којој можете да откријете нешто лично о себи ваш најближи пријатељ или члан...

Да ли вам се дешава да кренете да радите, потпуно ријешени да што прије завршите, али вам одједном нешто искрсне? Неко вас је позвао, замолио за помоћ, нешто вам...Остале новости из рубрике »
eposao - u1
Инвестирајте у своју будућност

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА