enekretnine.info - vrh
Почетна страница > Новости

20 ствари које очеви раде боље од мајки!

20 ствари које очеви раде боље од мајки!
22.01.2018. год.
Када је реч о детету, маме и тате су незамењиви, а њихове улоге, колико год сличне биле, заправо су јако различите. Но исто тако нема особе, а ни научног истраживања, која ће рећи да су маме боље или да су тате боље.

 Свако има своје адуте, али иако и овај текст генерализује, верујемо да ћете се сложити како су у неким стварима маме закон, а у некима – тате. 

 
И нека се маме сада не разочарају, али у неким питањима деца ће свој победнички бод дати управо тати. Зашто? Јер су с татом неке ствари једноставно боље.
 
Које то? Управо ове. Можда нису баш животно важне, али су свакако важне у животу сваког детета, пише ддл.рс.
 
1. Тате се боље играју и у тој их је акцији предивно гледати. Осим ако је баш време за спавање и тај пут баш тата мало претерује.  
 
2. С татама је лакше пребродити ситне повреде и модрице – тата ће увек бити оптимистичнији и рећи :“Није то ништа, шта је живот без тога?“  
 
3. Тате забавније читају – они једноставно не знају остати озбиљни док се чита прича јер ликови из књиге сви до једног морају имати свој глас.  
 
4. Тате се играју грубље од мама и из неког разлога деца то заправо обожавају. Рвање у тренутку када то најмање очекују? То је права ствар!  
 
5. Тате и пецање – и маме пецају, али признаћете да тај посао чешће бирају мушки, а пецање с татом одличан је разлог за мало забаве и озбиљних тата-дете разговора.  
 
6. Тате и жмурке – док ће маме бити брижне и разумне чак и у игри, тата ће деци показати како се скрива на најскровитијим местима, само да буде што забавније.  
 
7. Тате и играње у песку – можда ће маме направити мало лепше торте и колаче, али деци ће боља забава бити тата који ће копати дубље и више од било ког детета.  8. С татама виде све – јер тате највише воле своје дете ставити на рамена и тако носити кроз гужву.  
 
9. Тате су дакле боље за авантуру – ма заправо, време проведено с татом некако се увек може назвати авантуром.  
 
10. Тате више воле спорт – и више од седења на клупи у парку воле окупити клинце и с њима заиграти фудбал.  
 
11. Кловнови у води – летне радости и тате једноставно иду руку под руку. Ко се још само брчка уз ивицу базена кад је то идеално време да се деца бацају на све стране, а овог пута неће се ни запрљати ни озледити.  
 
12. Тата кампер – свако дете заслужује да барем једном у животу оде на камповање у природу, а тата је ту, признаћете, једноставно цар без ког се не може.  
 
13. Тате се не боје буба – и зато ће тате боље приближити деци љубав према природи.  
 
14. Тате брже смире децу када „шизе“ – док маме објасне и богато вербално анализирају проблем, тате у трен ока мало загрме, мало наместе фацу, и дете лакше и брже схвати како је време да престане са својим „бу-ху-ху“ стањем.  
 
15. Тате не маре толико за зацртане распореде – док ће маме учинити све да се пожуре кући, на пример, јер је време за спавање или оброк. Тате ће некако радије уживати у томе где су и ономе што већ раде с мотом „Наспаваће се већ у животу, а ако су гладни, нешто ће се већ наћи“.  16. Тате су мајстори глупирања – с дечјим костимом на себи или без њега. И ту вам маме немају баш пуно поговора.  
 
17. Тате праве боља јела – јер је с татом и клопање лепше и забавније. Уосталом, тате које кувају чине то увек забавније и оригиналније од мама, па макар правили идентична јела. Али татина су ипак више кул.  
 
18. Тата је бољи научник – чак и кад нема појма шта ради, татина задубљеност у решавање школских задатака и пројеката равна је најбољој инспирацији због које ће дете равноправно уживати у том послу јер ће се тате притом играти, збијати шале и веројатно испрљати све око себе. Такву слободу озбиљније маме вероватно не би знале ни ценити.  
 
19. Тате ће пре оставити децу некоме него маме – тате ће пре пристати и на кратак бег од деце, а деци је то, ма како год на то гледале, забаван бег од стварности. Посебно када буду мало већи. Мама и тата на путу? Дивно!  
 
20. Тате које не кувају још су забавније јер ће децу третирати као одрасле и уместо подгрејане вечере радије клинце извести ван на један мушки залогај.  


  • Извор
  • pink.rs


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Европски парламент позвао је јуче Европску комисију да проучи ефекте преласка на летње односно зимско рачунање времена. Иницијатива за то стигла је од бројних научника који су потврдили да...


За врхунски секс потребно је да обје стране буду задовољене. Када нешто не ваља, важно је да то свом партнеру/партнерки саопштите, јер свако "гурање проблема под тепих" води само...

Наше физичко здравље је уско повезано са нашим менталним здрављем и обрнуто. Свакодневне бриге и стрес често се манифестују кроз различите физичке болове и проблеме.


Путовање авионом многи реше да прекрате пићем које ће попити док авион безбедно не слети на одређену дестинацију.


Негде око 25. први знаци општег старења коже постају видљиви. Како старимо, процеси у кожи се успоравају и структура слаби. Супстанце које кожу чине затегнутом и глатком почињу да...


Остале новости из рубрике »