Почетна страница > Новости

Митови о телу у које слепо верујемо: И истине које их руше!

BBC Blic.rs   | 20.08.2016.

Колко сте пута чули да ће вам длаке брже расти ако их бријете или да људе који месечаре не смете да пробудите да не доживе инфаркт? Вероватно много пута. Да ли је то тачно? Не. Заправо је то јако далеко од истине.
Митови о телу у које слепо верујемо: И истине које их руше!

 

МИТ: МОЖЕТЕ ПОЈЕСТИ ХРАНУ СА ПОДА УЗ ПРАВИЛО "5 СЕКУНДИ"
 
ИСТИНА: Сигурно сте чули, а можда сте и пробали. Али да ли кзанте да салмонела може преживети и до четири недеље? Бактерије могу на поду преживјети и недељама, а готово одмах ће се залепити за намирницу када дођу у контакт са њом. Управо оне су узрочник здравствених проблема.
 
МИТ: АКО СЕ БРИЈЕТЕ, ДЛАКЕ ЋЕ ВАМ БИТИ ЈАЧЕ И ГУШЋЕ
 
ИСТИНА: Када сте одлучили да почнете да се депилирате, вероватно највећа дилема била је на који начин да то урадите. Упозорили су вас да не користите бријач никако, али нема места за панику ако сте ипак изабрали бријач као најбезболнији начин да уклоните длачице. Длака расте из корена, а не из дела где сте је пресекли бријачем, па је сасвим сигурно да неће постати гушће.
 
МИТ: НЕ СМЕТЕ ДА ПРОБУДИТЕ МЕСЕЧАРА ДА НЕ БИ ДОБИО СРЧАНИ УДАР
 
ИСТИНА: Ако пробудите особу која месечари сасвим сигурно ћете је уплашити, али неће доживети мождани или срчани удар како се обично верује. Ако жлите да помогнете, можда би најбоље било да затворите прозоре и врата и осигурате да у се тим ситуацијама месечар не повреди, с обзиром да особе које ходају у сну нису свесне својих радњи.
 
МИТ: КОРИСТИМО САМО 10 ОДСТО МОГЗА
 
ИСТИНА: Медицина каже следеће: цели мозак ради стално, а било које оштећење мозга итекако долази до изражаја. Дакле прича о 10 одсто мозга не стоји.Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »