Почетна страница > Новости

Викиликс - ЦИА прислушкује кориснике паметних телефона

СРНА    | 01.05.2017.

"Викиликс" објављује податке према којима ЦИА прислушкује кориснике паметних телефона и телевизора, те наводи да су шездесетих година прошлог вијека и мачке биле кориштене за шпијунажу.
Викиликс - ЦИА прислушкује кориснике паметних телефона

 У шпијунском походу на СССР шездесетих година прошлога вијека ЦИА је развила пројекат "Акустична Кити", у који је уложено тадашњих 13 милиона долара.

Мачкин реп служио је као антена која је жицом била спојена са микрофонима у ушима. Жице су биле скривене испод коже, а батерија смјештена у прсима.

"Мачке-шпијуни" никад нису пуштене на терен, тврди се у документима ЦИА, које објављује "Викиликс".

Виктор Марчети, бивши агент, признао је постојање тог, за мачке нехуманог, пројекта.

"Отворили бисмо мачку, ставили батерије, спровели жице. Након тога би их тестирали и тестирали. Монструозно!", наводи Марчети.

Упркос томе, биљешке ЦИА говоре о "великом научном достигнућу америчке шпијунске агенције" и у њима се посебно похваљују они који су радили на том пројекту.

Из тајне грађе ЦИА, назване "Ризница седам" откривен је укупно 8.761 документ, међу којим су се нашли неки који би, ако им се утврди аутентичност, могли представљати огроман скандал.

Најинтригантнији су документи у којима се тврди да ЦИА прислушкује путем паметних телефона, али и преко телевизора.

"Викиликс" наводи да је ЦИА, у сарадњи са британском обавјештајном службом МИ-шест /спољнообавјештајне дјелатности/ развила вирус који напада "Самсунгове" телевизоре, андроид уређаје, ајфоне и "Плејстејшн" конзолу за играње игрица.
Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »