eposao.info - vrh - ekonomija
Почетна страница > Новости

ММФ: Спремни смо да спасимо економију Венецуеле

ММФ: Спремни смо да спасимо економију Венецуеле
08.03.2019. год.


Међународни монетарни фонд спреман је да спаси економију Венецуеле, али тај задатак је толико тежак да ће захтевати помоћ и шире међународне заједнице, рекла је директор ММФ-a Кристин Лагард.


„Чим добијемо упит од легитимних власти у тој држави да дођемо и помогнемо, то ћемо и урадити“, рекла је Лагардoва, преноси АП.

ММФ се још није изјаснио да ли подржава самопроглашеног председника Хуана Гваида или председника Венецуеле Николаса Мадура, који је освојио свој други мандат на изборима прошле године, а које су многе државе прогласиле нелегитимним.

Лагардова је потенцијалну економску помоћ Венецуели назвала „невероватним задатком“, јер ће ММФ морати да прикупи доста информација које су бивши председник Венецуеле Уго Чавез и његов наследник Мадуро одбили да поделе са органом.

Према њеним речима, укупна сума која ће морати да буде пружена Венецуели је „значајна“, али није изнела тачну суму.

„Отворићемо свој новчаник, размишљаћемо и постараћемо се да је наше срце на правом месту како бисмо помогли најсиромашнијима и најпогођенијима“, рекла је Лагардoвa, преноси АП.

Танјуг


  • Извор
  • фото: © РИА Новости / Наталья Селиверстова/ vostok.rs


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Високи дипломата је изјавио да ће ЕУ можда морати да постане „креативнија“ у проналажењу новца за Кијев


Немачки канцелар је појаснио да ће профит добијен од средстава Москве у ЕУ бити употребљен за наоружавање Кијева

Урсула фон дер Лајен је претходно деблокирала преко 10 милијарди евра како би обезбедила подршку Будимпеште за помоћ Украјини


Москва пркоси апокалиптичним прогнозама, пише часопис

Пољопривредни произвођачи у Пољској су огорчени што њихови украјински конкуренти могу да продају жито у ЕУ без плаћања царина


Ограничење се неће односити на земље чланице Евроазијске економске уније и на Јужну Осетију, Абхазију, Монголију и Узбекистан.


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА