Почетна страница > Новости

ОУН се нада на политичко регулисање ситуације у Сирији

Глас Русије, фото: ЕПА/ vostok.rs   | 27.08.2013.
ОУН се нада на политичко регулисање ситуације у Сирији


ОУН и даље настоји да помогне да се прекине крвопролиће у Сирији и да се кофликт реши на миран начин, изјавио је заменик званичног представника генералног секретара ОУН Фархан Хак.

„Наш циљ је био и остаје дипломатско регулисање кризе у Сирији. Генерални секретар одавно понавља да су ратна дејства отишла предалеко. Покушавамо да урадимо све што је могуће да се заустави крвопролиће. Ми и даље на томе радимо“, - изјавио је дипломата.

Иначе, Фархан Хак је додао да његове речи не треба схватити као упозорење за оне који размишљају о могућој интервенцији у Сирији.

Једна од таквих земаља је Велика Британија. Министар спољних послова Вилијам Хејг није одбацио могућност да се изведе војна операција у Сирији већ ове недеље. Хејг каже да су покушаји да се проблем реши дипломатским средствима пропали и војни начин је вероватно једини преостали пут. Министар је покушао да оправда неопходност војне интервенције коришћење хемијског оружја.

Организација уједињених нација позива да се не жури са војном интервенцијом и да се сачекају резултати експертизе. „Наш задатак је да што пре доведемо истрагу до краја“, - рекао је Фархан Хак.


Повезане теме: Сирија, УН, сукоби, рат,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »