enekretnine.info - vrh
Почетна страница > Новости

Успјешно одржанa VI међународнa конференција „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“

30.10.2017. год.
Министарство саобраћаја и веза Републике Српске и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске 26. и 27. октобра 2017. године успјешно су организовали VI Међународну конференцију „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“. Конференција је одржан под покровитељством Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске у Бањој Луци (Конференцијској сали Владе Републике Српске).

На наведеној конференцији учествовало је преко 280 стручњака из области безбједности саобраћаја, представника јединица локалне самоуправе, представника министарстава у Влади Републике Српске, Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Агенције за безбједност саобраћаја Републике Словеније, АМС РС, представника факултета и удружења грађана Републике Српске као и региона. Овогодишњој конференцији присуствовао је и представник Европског савјета за безбједност саобраћаја.

Конференцију је отворио предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, који је у уводном говору поздравио све присутне захвалио им се на великом одзиву, наводећи како је конференција организована у циљу континуираног стручног усавршавања и повећања спремности за обављањем повјерених задатака запослених у субјектима безбједности саобраћаја, сагледавања најновијих научних и стручних достигнућа у овој области, те размјене искустава у раду на унапређењу безбједности саобраћаја са земљама из региона.

Поред предсједника Народне скупштине присутне су поздравили и упутили им ријечи добродошлице министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић, предсједник организационог одбора конференције, директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић те предсједник програмског одбора Крсто Липовац.

Скуп се обратио и  представник Европског савјета за безбједност саобраћаја Laurences Atchison.

На конференцији презентовано је 55 стручна рада, а свим учесницима обезбјеђени су Зборници радова, ЦД-ови са комплетним материјалом везаним за конференцију, конференцијске торбе, флајер, блокчићи, фасцикле и оловке.

И ове године, као и предходних, додјељено је неколико заслужних признања и захвалница.

Признања за истакнут рад на унапређењу безбједности саобраћаја и одличној сарадњи и координацији са Агенцијом за безбједност саобраћаја ове године додјељена су:

·         Жељку Шаиновићу, Општина Брод

·         Денису Стевановићу, Општина Станари и

·         Славку Давидовићу, Град Бања Лука.

Признање за најактивније ауто-мото друштво ове године добило је ауто-мото друштво „Бања Лука“, а признање је примио најзаслужнији човјек Милан Мачковић.

Признања су додјељена и за три најбоља рада у категорији „Студентски радови“. Ове године то су радови аутора:

1.            Сретен Јевремовић, Драгана Савић, Предраг Јањић

2.            Милош Петковић

3.            Милена Симић, Миљан Лазаревић, Лазар Савковић, Младен Марин

Као и за два млада истраживача:

1.            Огњена Санчанина

2.            Стефана Миланковића.

 

Подршку у раду и провођењу бројних активности Агенцији и осталим субјектима система безбједности саобраћаја пружиле су друштвено одговорне компаније и предузећа. Организациони одбор одлучио је да наведим компанијама и предузећима додјели захвалнице.

Захвалнице су додјељене:

·         Агенцији за безбедост саобраћаја Републике Србије

·         Компанији М:ТЕЛ

·         Компанији „Ауто Миловановић“ д.о.о

·         Компанији „MOLSON COORS

·         Асоцијацији за техничке прегледа 

·         SAFETY – PRODUCT N.V

У организацији ове и предходних конференција „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“ материјалну подршку су дали:

  1. MRG d.o.o
  2. Модел 5
  3. Ауто-мото савез Републике Српске

Након додјеле признања и захвалница, услиједила су пленарна излагања.

Свечана вечера конференције одржана је у ресторану „Стара ада“, гдје су се учесници у пријатној атмосфери дружили до касно у ноћ.

 

   • Извор
  • Нова звездана стаза
  • / absrs.org


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Уpкос томе што Американци и њихови савезници на Блиском Истоку блокирају и деформишу све процесе, и у Сирији креће оно карактеристично за све ратове – прелажење на страну будућег...


Амерички председници постају таоци лобиста, медија и великих корпорација, рекао је сиријски председник Башар ел Асад. Башар ел Асад је изјавио да би преговори САД и Сирије у овом тренутку...

Министар одбране Александар Вулин састао се са првим замеником директора Федералне службе за војно-техничу сарадњу Руске Федерације Андрејом Бојцовим, по завршетку Трећег заседања србско-руске Међувладине комисије за војнотехничку сарад...


Совјетске жене у Другом светском рату често нису биле ништа мање храбре од мушкараца. Јуначки су се бориле против непријатеља као пилоти, тенкисти, снајперисти или партизани. Деведесет жена је...

Лако је претпоставити да се деца рађају са високим коефицијентом интелигенције.Остале новости из рубрике »

BTGport.net - у1
Америчке ракете

СЛИКА СЕДМИЦЕ

Одвикавање од пушења
WEB SHOP

ДјЕВОЈКА ДАНА