Почетна страница > Новости

Мистура: Све делегације долазе у Женеву на преговоре о Сирији

/ vostok.rs   | 15.05.2017.
Мистура: Све делегације долазе у Женеву на преговоре о Сирији


Специјални изасланик УН за Сирију Стафан де Мистура изјавио је да са сиријским делегацијама у Женеви намерава да разматра четири раније договорена пакета и да се нада напретку.

„Све делегације, које се помињу у резолуцији 2254 Савета безбедности УН и које су учествовале на претходним рундама, долазе у Женеву. Програм је онај који смо договорили и већ разматрали у претходне две рунде — четири ’пакета‘. Сви су важни, сви се разматрају паралелно. Али овај пут намеравамо да их разматрамо дубље“, рекао је он.

Према његовим речима, стране ће такође одабрати своје теме на које ће се фокусирати „да би се видео напредак по сваком пакету, у одређеном пакету“.

Де Мистура је истовремено истакао да се нада наставку рада страна у оквиру процеса о Сирији у Астани и током Рамазана.

Он није рекао шта очекује од најновије рунде разговора о Сирији у Женеви. Према његовим речима, „све је повезано“ и тренутно се воде многи међународни преговори на којима може да се разговара о Сирији.

Заменик специјалног изасланика УН о Сирији Рамзи Езелдин Рамзи је након посете Сирији изјавио да је Дамаск спреман за конструктиван рад на сва четири „пакета“ питања.

„Током моје посете Дамаску утврдили смо да је програм рада разговор о четири пакета. Али смо такође раније рекли да можемо да убрзамо рад на једном или два одвојена ’пакета‘. И Дамаск није био против тога“, рекао је он.

Читајте више на Руски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут


Повезане теме: Сирија, УН, сукоби, рат,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »