Почетна страница > Новости

Кијевске власти обећале су ММФ-у да ће ублажити санкције против руских државних банака

/ vostok.rs   | 06.04.2017.
Кијевске власти обећале су ММФ-у да ће ублажити санкције против руских државних банака


Кијевске власти обећале су ММФ-у да ће ублажити санкције против руских државних банака када се стабилизује безбедносна ситуација, произилази из писма Кијев упућеног Фонду о својим намерама које је објављено на сајту Министарства финансија.

У документу се наводи да су санкције уведене због великог одјека јавности и негативне реакције на рад тих банака у Украјини.

Истовремено је Народна банка признала да украјинске филијале руских државних банака поштују прописе регулаторних тела и обећала им је неопходну подршку.

„Спремни смо да одлучно прибегнемо, уколико буде потребно, одговарајућим мерама за заштиту стабилности нашег финансијског система. С тим у вези, пошто су поменуте банке платежно способне и настављају да се придржавају финансијских захтева, ми ћемо наставити да се непристрасно односимо према тим банкама. Договорили смо се да тим банкама обезбедимо приступ за неопходну подршку ликвидности, по потреби, укључујући хитну подршку ликвидности Народне банке Украјине. Осим тога, и даље смо одлучни да се придржавамо владавине права и обезбедимо мере заштите и безбедности канцеларија и филијала тих банака, тако да они могу да наставе свој несметани рад“, наводи се у писму.

Украјина је 23. марта на годину дана увела санкције за свих пет руских државних банака које раде у Украјини. Њима су забрањене све финансијске трансакције у корист лица која су повезана са њима, конкретно са матичним структурама. При томе канцеларије банака редовно блокирају екстремисти. Према извештајима украјинских медија, украјинске власти разговарале су о тренутној ситуацији са ММФ-ом.


Повезане теме: Русија, Украјина, санкције, односи,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »