Почетна страница > Новости

Мистура позвао Русију, Турску и Иран да предузму хитне мере за подршку примирја у Сирији

/ vostok.rs   | 26.03.2017.
Мистура позвао Русију, Турску и Иран да предузму хитне мере за подршку примирја у Сирији


Специјални изасланик УН за Сирију Стафан де Мистура упутио је Русији, Турској и Ирану писмо у којем их позива да предузму хитне мере за подршку примирја у Сирији.

„Специјални изасланик УН за Сирију Стафан де Мистура изразио је дубоку забринутост текућом ескалацијом борбених акција у Дамаску, Хами и у целој Сирији. Он је навео да пораст насиља ових дана поткопава режим примирја о којем је било речи на састанку у Астани, са значајним негативним последицама по безбедност сиријских грађана, хуманитарни приступ и напредак политичких процеса“, наводи се у саопштењу Де Мистуре које је објавила његова канцеларија.

„У том контексту, он је послао писмо министрима иностраних послова Ирана, Русије и Турске, као тројици гараната примирја у Сирији које је ступило на снагу 30. децембра 2016. године. Он их је позвао да предузму хитне напоре како би се подржао режим примирја“, наводи се у документу.

Де Мистура је упутио детаљно писмо Русији и САД као копредседницама међународне групе за подршку Сирије. Према речима Де Мистуре, заједнички напори Ирана, Русије и Турске су потребни ради стварања услова за напредак политичког процеса.

Читајте више на Руски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут


Повезане теме: Русија, Сирија, УН, сукоби, рат,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »