Почетна страница > Новости

Бан Ки Мун забринут због мржње према избеглицама и мигрантима

/ vostok.rs   | 20.09.2016.
Бан Ки Мун забринут због мржње према избеглицама и мигрантима


Генерални секретар УН Бан Ки Мун је у данашњем говору пред Генералном скупштином УН упозорио политичаре да не покушавају да искоришћавају негативне стереотипе о муслиманима и страх од тероризма.

Генерални секретар је рекао да је дубоко забринут због мржње према избеглицама и мигрантима. „Нарочито су муслимани на мети стереотипа и сумњи које су одјеци мрачне прошлости“, рекао је он и додао да свет сада мора да „устане против лажи“ и „одбаци све облике дискриминације“.

„Политички лидери и кандидати не треба да се укључују у циничне и опасне политичке калкулације, у поделе људи и множење страха, које им донесе гласове “, рекао је Бан Ки Мун у Њујорку. ​Он је говорио и о ситуацији у Сирији, истакавши да будућност те земље не треба да зависи само од једног човека.

„Позивам све који имају утицај да зауставе борбе и започну преговоре. Политичка транзиција већ одавно касни. Након оваквог насиља и нереда у управљању државом, будућност Сирије не треба да се ослања на једну особу“, рекао је он. Раније је саопштено да су Уједињене нације престале да шаљу хуманитарну помоћ у Сирију због гранатирања конвоја у Алепу.


Повезане теме: УН,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »