Почетна страница > Новости

Ирак ће се обратити СБ УН ако се потврди да Турска и терористи сарађују

/ vostok.rs   | 03.12.2015.
Ирак ће се обратити СБ УН ако се потврди да Турска и терористи сарађују


Багдад ће се обратити Савету безбедности УН и другим међународним организацијама уколико се потврди да је Анкара трговала нелегалном нафтом, саопштило је Министарство одбране Ирака.

„Уколико ирачке власти сакупе довољно доказа, одмах ће се обратити Савету безбедности УН и свим осталим међународним институцијама“, рекао је портпарол ирачког Министарства одбране Мухамед Насир Нури.

Он је рекао да Багдад тренутно има одређене информације да се нелегална нафта из Ирака цистернама превози у поједине земље, укључујући Турску, као и да се користи за финансирање ДАЕШ-а (терористичке организације Исламска држава).

„Имамо сателитске снимке и податке специјалних служби који потврђују шверц нелегалне нафте из Ирака у Турску“, истакао је Нури.

Претходно је руско Министарство одбране предочило доказе о нелегалној трговини нафте из Сирије у Турску, која је уједно и главни потрошач те нафте. Приказани су снимци и фотографије које су начиниле војно-ваздухопловне снаге Русије, а на њима се види како се ауто-цистерне, често замаскиране у обичне камионе, крећу ка граници са Турском.

Читајте више на Руски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут


Повезане теме: Турска, Ирак, СБ, УН, тероризам, терористи, односи,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »