Почетна страница > Новости

Русија чврсто против финансирања терориста

/ vostok.rs   | 02.12.2015.
Русија чврсто против финансирања терориста


Русија спрема нови документ који ће предложити чланицама Савета безбедности, а који би требао да омогући строже спровођење Резолуције 2199, која има за циљ да сузбије илегалну трговину нафтом од стране терористичких група, изјавио је руски амбасадор у УН Виталиј Чуркин.

Резолуција, према његовим речима, позива на укидање финансирања свих терористичких група укључујући ДАЕШ (Исламску државу).

„Нисмо задовољни начином на који се Резолуција 2199, коју смо ми иницирали, контролише и спроводи. Желимо да се цео поступак пооштри“, рекао је Чуркин.

Амбасадор САД при УН Саманта Пауер рекла је да Америка и Русија имају заједнички циљ када је реч о борби против финансирање терориста.

Резолуцијом 2199 усвојеном у фебруару траже се санкције против појединаца и компанија које тргују нафтом са Исламском државом и другим екстремистичким организацијама и потврђује да је нелегално плаћати откуп за таоце Исламској држави и Нусра фронту.

Том резолуцијом се од чланица такође тражи да предузму „одговарајуће кораке“ да спрече трговину антиквитетима илегално изнетим из Сирије.

Читајте више на Руски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут


Повезане теме: Русија, СБ, УН, Чуркин, терористи, нафта,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »