Почетна страница > Новости

Лавров: Ми не учимо партнере како да живе

/ vostok.rs   | 28.09.2015.
Лавров: Ми не учимо партнере како да живе


Русија не покушава да учи партнере како да живе, не намеће им своје политичке моделе и вредности, рекао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров у обраћању учесницима јубиларног, 70. заседања Генералне скупштине УН у Њујорку.

„Руска помоћ развоју усмерена је на решавање суштинских проблема с којима се суочавају сиромашне земље, при чему не покушавамо да учимо партнере како да граде свој живот, не намећемо им политичке моделе и вредности“, рекао је министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров на заседању Генералне скупштине УН. Према његовим речима, кључни задатак државне политике Русије у сфери доприноса међународном развоју на глобалном нивоу јесте уништење сиромаштва.

„Једна од ефикасних полуга у тим напорима јесте олакшање дужничког терета. У оквиру иницијативе за најсиромашније земље с великом задуженошћу Русија је отписала основни дуг, који је само за афричке земље износио 20 милијарди долара. Ми такође доприносимо умањењу дужничког терета најсиромашнијим земљама у оквиру поменуте иницијативе, користећи операције конверзије ’дуг у замену за помоћ развоју‘“, рекао је Сергеј Лавров. 

 

Повезане теме: Русија, УН, Лавров,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »