BitLab хостинг
Почетна страница > Коментари

КОМЕНТАРИ

КО ЈЕ ЗАБРАНИО ПРВИ БРОЈ ЛИСТА " ТАБУ " И КО ТО СВЕ ЦЕНЗУРИШЕ ПО СРБИЈИ ? ОБРАЋАЊЕ УДРУЖЕЊУ НОВИНАРА СРБИЈЕ

07.02.2014. год.
 КО ЈЕ ЗАБРАНИО ПРВИ БРОЈ ЛИСТА " ТАБУ " - а  И КО ТО СВЕ ЦЕНЗУРИШЕ  ПО СРБИЈИ  ?                  Да ли Србији прети медијски мрак и ко то све цензурише по Србији ?  Задњи је воз да се каже : Стоп -цензури !  Повод  за реаговање је  забрана и заплена првог броја листа " Табу" . Због чега  су  "Табу" новине забрањене и заплењене . И ко стоји иза тих забрана, какви су то центри политичких моћи или појединаца......

Nije "tabu" sve se zna..."Svaki pokušaj karakterizacije borbe između radnog naroda, sa jedne strane, i pripadnika više klase potpomognute državom sa druge, kao klasnog sukoba, nailazi opet na oštre osude. Kažu da je to ideologija. Ono što “postideolozi” ili “postpolitičari” koji negiraju ideologiju u redovima sopstvene, vladajuće klase zapravo ne shvataju jeste da su oni tradicionalni marksisti kada se radi o pristupu ideologiji, prema kom se o njoj govori kao o nečemu inherentnom isključivo suparničkoj klasi iz razloga što je navodni proizvod lažne svesti. Tek sa Lenjinom ideologija poprima značenje skupa ideja karakterističnom i za buržoasku i za klasu radništva ili politički subjektiviziranih radnika i radništva, odnosno proleterijata. Stoga, pošto je naša slobodna, lenjinistička procena, da su oni marksisti samo slučajno, odnosno da toga nisu ni svesni, predlažemo da im se pomogne da se uzdignu na nivo ideološkog bipolariteta, te da nam se makar pruži šansa da u tom dvoboju dve čiste ideologije, pobedi bolji. Plašim se, ipak, da im ta ravnopravna borba ne ide u korist, te pretpostavljam da nam fer utakmicu neće sami dati. U taj ćemo teren morati sami da uskočimo, pa da onda u jednoj slobodnoj (tržišnoj) borbi dve ideologije, sa ili bez pomoći “nevidljive ruke”, razgolitimo, pre svega političku elitu koja podupire ceo proces i vratimo im stari sjaj koji je nekada imao bedž četničkog vojvode na njihovim reverima."
(Lune, 14.04.2014. 15:20:09) [14070]
Београд – Једна од најбољих студенткиња Правног факултета у Београду тврди да је Оливер Антић малтретира јер га је пријавила да не долази на посао.
Студенткињу К.П. која има просек оцена 9,7, Антић је оборио на испиту након што га је пријавила декану.
Међутим, она је положила пред комисијом, а 7. марта поднела је кривичну пријаву за дискриминацију против Антића који је и саветник председника Србије. „Поводом приговора студенткиње на испит, Оливер Антић је пред деканом Симом Аврамовићем одговорио да је она безначајна, с обизиром на то какву он политичку позицију заузима и да њена реч не значи ништа у односу на његову“, наводи се у кривичној пријави која је предата тужилаштву.
Антић од средине 2012. године, откад га је председник Србије Томислав Николић именовао за свог саветника, није испитивао студенте на Правном факултету у Београду, где је редован професор и где редовно прима плату. Студенте су испитивали доцент Ненад Тешић и асистент Марко Перовић, што је забрањено.
О томе је било речи на Научно наставном већу факултета 24. фебруара, када је константовано да асистенти и доценти не могу да испитују.
Након пријаве студенткиње и седнице већа, за Антићеве предмете уведен је елиминациони писмени испит.
Иначе, поред плате, Антић на факултету добија и додатак за испитивање, по изашлом студенту. То је трајало све док га студенткиња четврте године К.П. није пријавила 11. фебруара, дан након што се није појавио на испиту из облигационог права. На испиту су били доцент Тешић, који чак није на том предмету, и асистент Перовић.
Након пријаве студенткиње, Антић се лично појавио 19. фебруара да је испитује, али ју је оборио. Она је након тога поднела још једну пријаву декану Аврамовићу, тражећи да испит полаже пред комисијом из које би био изузет професор Антић. То је прихваћено и она је положила.
Њена мајка је поднела 7. марта републичком тужилаштву кривичну пријаву против Антића зато што је „искоришћавањем свог службеног положаја и овлашћења студенткињи К.П. нанео штету и теже повредио њено право да буде објективно оцењена, односном студирање под једнаким условима и без дискриминације“.
(Lune, 16.04.2014. 10:55:04) [14071]Сви коментари и поруке објављени на wеb порталу су приватно мишљење аутора и коментатора и не представљају ставове власника wеb портала, његове администрације и редакције mojeNovosti.com
Детаљније о условима коришћења
Препоручујемо да се региструјете за унос коментара >>

Оставите Ваш коментр

:) :D ;) B-) :P :-o :( x-(


Сви коментари

BTGport.net - у1
Срећни новогодишњи и божични празници

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА