Почетна страница > Коментари

Коментари

проф. Салих Селимовић: Пропадамо јер смо се одрекли предака

15.05.2013. |   Mуслимани никада нису постали Турци јер су сачували свој матерњи језик, стару традицију и увек су знали своје порекло – каже наш саговорник, појашњавајући узроке историјског раздора Срба муслиманске вероисповести и Срба православаца Историчар и професор Салих Селимовић врстан је познавалац тема везаних за србско-муслиманске односе и проблеме који су се „провлачили“ кроз......

Dragi prijatelju!
Vaš je rad je odličan i sve istorijske činjenjenice koje ste u njemu naveli stoje! Ali Vi zanemarujete činjenicu da pravih suvremenih nacija i jake nacionalne svijesti na ovim prostorima u stvari još uvijek i nema ! U srednjem vijeku prva i najdominantnija je bila religiozna pripadnost,to je ljude dijelilo još tada a i danas! Zatim kao drugo je bila plemenska pripadnost pa tek onda jezičko-narodna.Nikakvih nacija nije bilo nigdje na svijetu! Mi na ovim prostorima u stvari imamo etničko-vjerske skupine koje glume nekakve «nacije» ali koje još uvijek nisu digferencirane i izgrađene! Inače su nacije Evropski izum nastao u 19.stoljeću i plod su novog kapitalističkog društvenog sistema i zatvorenih buržoaskih država toga vremena. Mi smo ovu etapu razvoja buržoaskih država preskočili pa smo iz feudalizma «uskočili » u socijalizam kao besklasno društvo. Nacioni će se diferencirati još jako dugo vremena u «našim» novonastalim siromašnim,pseudo-kapitalističkim i kvazi državicama. A zašto se muslimani ne izjašnjavaju kao Srbi ili Hrvati iz čijih plemena vuku korjene,to treba da se zapitaju"mudre" u stvari glupe vođe tih naroda koje su muslimane uništavale i odbacile umjesto da ih prigrle sebi!
(Saud, 02.10.2017. 10:05:32) [14904]

Сви коментари и поруке објављени на wеb порталу су приватно мишљење аутора и коментатора и не представљају ставове власника wеb портала, његове администрације и редакције eNovosti.info (детаљније о условима коришћења)

Оставите Ваш коментр
*Име:

Е-пошта:


*Ваш коментар:
:) :D ;) B-) :P :-o :( x-(

*Сигурносни број:

Унесите збир броја три и четри:


Напомена: Коментари се не цензуришу. Коментари читалаца не одражавају став редакције.