booking.com
Почетна страница > Слика дана

ФОТО СЕДМИЦЕ

Стигли руски спасиоци

16.05.2014. год.

НИШ – Авион ИЉУШИН Ил-76 руског Министарства за ванредне ситуације слетео је данас око 8.30 на аеродром у Нишу ”Константин Велики” са 76 руских спасилаца који су се одазвали позиву да помогну србији које су задесиле поплаве. Из Брисела поручују да стручњаци ЕУ за цивилну заштиту координирају мере за помоћ Србији.
Заменик руског министра за ванредне ситуације Едуард Николајевич Чижиков рекао је да се међу руским спасиоцима налази и 20 ронилаца, да су они опремјљени најсавременијом опремом и да су у сличним акцијама учествовали на далеком истоку.
Чизиков је рекао да ће руски спасиоци остати у Србији онолико колико је потребно.
Он је најавио слетање још једног руског авиона током дана који ће у Ниш допремити хуманитарну помоћ.
Према информација које су дате новинарима приликом слетања авиона руски спасиоци ће одмах бити упућени на подручје Обреновца.
Градски већник Ниша Жарко Ранковић рекао је да у Нишу нема критичних тачака, као и да би ИЉУШИН био још синоћ у Нишу да није било проблема са коридором за летење непрецизирајући о чему је реч.
Руске спасиоце на аеродрому су сачекали кодиректор Српско – руског центра Виктор Викторович Сафијанов, начелник Нишавског управног округа Александар Цветковић, начелник нишке полиције Срђан Грекуловић, представници Сектора за ванредне ситуације и града.Видео галерија Фото галерија Фото седмице

HrvatskaTravel
BTGport.net - у1
Невероватни Борјан

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА